Who is Tolis Kalomiris ?




  Πριν καλά καλά ξεκινήσει η λειτουργία αυτού του blog, θεωρήσαμε πρέπον και σωστό με τον κολλητό-συνοδοιπόρο-συνιδρυτή (με σειρά προτεραιότητας) κύριο Καλομοίρη, να συστηθούμε όσο καλύτερα μπορούμε. Επιλέξαμε λοιπόν, να πράξουμε με τον πλέον ειλικρινή και αληθινό τρόπο, χωρίς να αφήσουμε τίποτα έξω, κοινώς... βγάζοντας τα όλα στην φόρα. Παρουσιάζοντας ο ένας τον άλλον! Πολλοί θα θεωρήσουν ότι αυτό είναι λίγο ανορθόδοξο, αλλά με αυτά που θα ακολουθήσουν θα καταλάβετε ότι δεν μιλάμε για τους πλέον ορθολογικούς τύπους...

Κυρίες και Κύριοι, σας παρουσιάζω τον Τόλη Καλομοίρη 

  Γεννημένος τον Μάιο του 1995 και γνωρίζοντάς τον τα τελευταία 7 περίπου χρόνια, μπορώ με απόλυτη σιγουριά να πω ότι είναι ένας πολύ ιδιαίτερος τύπος. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που ό,τι χαρακτηριστικό έχει, το έχει σε απόλυτο βαθμό! Αν έχεις την τελευταία φράση στο μυαλό σου, διαβάζοντας αυτό το κείμενο, αγαπητέ αναγνώστη, θα καταλάβεις και εσύ τι είναι τελικά ο Τόλης.

  Ο Τόλης είναι κόντρα-ρόλος. Έχει τη δική του κοσμοθεωρία, το δικό του τρόπο σκέψης, οργάνωσης, δράσης, τα δικά του ωράρια, έχει μια δική του μοναδική αντίληψη. Μπορούμε να πούμε ότι λειτουργεί «έξω από το κουτί» ή για την ακρίβεια λειτουργεί μέσα σε  ένα άλλο δικό του κουτί, κάτι που είναι μοναδικό, σπάνιο και δυσεύρετο. Δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από αυτό που θεωρεί δίκαιο και σωστό στο μυαλό του, συγχωρεί αλλά δεν ξεχνάει, αγαπάει βαθιά, ακόμα και αν το δείχνει πολύ σπάνια και σε συγκεκριμένα άτομα ή καταστάσεις. Παρεξηγεί και παρεξηγείται, προτιμάει τις συγκρούσεις απ' τη διπλωματία, μιλάει πολύ αλλά σκέφτεται περισσότερο, είναι αυστηροφανής, αν μου επιτρέπεται ο όρος, αλλά στην πραγματικότητα είναι ο πιο μεγάλος χαβαλές.

Είναι ο τύπος...

   Είναι ο τύπος που όταν δεν είναι στα καλά του, δεν θα πτοηθεί  και θα πετάξει το αστειάκι του, όταν όμως είναι στα καλά του... η όρεξή του και οι «παρενέργειές» της (π.χ. πολύ,πολύ,πολύ ψηλά ντεσιμπέλ) είναι στο όριο του υποφερτού. Είναι ο πιο υποχόνδριος άνθρωπος που ξέρω και αν τον γνωρίσετε θα το καταλάβετε και εσείς. Είναι ο τύπος που βήχεις στο ένα μέτρο απόσταση και τρελαίνεται, είναι ο τύπος που κάθε φορά που σταχτώνεις το τσιγάρο σου ψάχνει το ποτήρι του, δεν πάει να είσαι στην άλλη άκρη του δωματίου! Είναι ο τύπος που όταν φτερνιστείς, όχι δεν θα σου πει ένα τριψήφιο(!), θα σου πει ένα ωραιότατο «Α στο διάλο σιχαμένε», είναι ο τύπος που δεν πλησιάζει κάδο σκουπιδιών στο ένα μέτρο, είναι αυτός ο τύπος που λέει... ''κάνω ένα τσιγάρο και φύγαμε !''.
  Είναι  άνθρωπος που οτιδήποτε κάνει, το κάνει επειδή το αγαπάει, δεν μπορεί να κάνει κάτι συμβατικά, αρνείται να μπει σε πλαίσια ή σε κάποιο καλούπι. Μεγάλες του αγάπες, η μουσική, με την οποία ποτέ δε σταματάει να ασχολείται, πάντα θα βρει ένα καινούργιο κομμάτι, ένα νέο συγκρότημα, παντελώς άγνωστο και θα στο παρουσιάσει με ένα μοναδικό ενθουσιασμό. Αγαπημένο του συγκρότημα οι Nirvana, ενώ δεν θα ήταν υπερβολή (η μπορεί και να ΄ναι τώρα που το σκέφτομαι) να πούμε πως θα καθόταν στον Kurt Cobain. O κινηματογράφος, για τον οποίο μπορεί να μιλάει με τις ώρες, κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του,η φωτογραφία που τείνει να γίνει το νέο του χόμπι, ο καφές τον οποίο μπορεί να καταναλώνει 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, για τον οποίο έχουμε μάλιστα συμφωνήσει, πως πρέπει να απενοχοποιηθεί, καθώς βοηθάει στον ύπνο, αλλά και η μαγειρική, η οποία όπως υποστηρίζει και ο ίδιος ''είναι ένα πολύ ακριβό σπορ''. Βεβαίως δεν θα μπορούσα να ξεχάσω τα μαθηματικά, για τα οποία τρέφει ιδιαίτερη αγάπη και αστείρευτο ενδιαφέρον, εξού και οι σπουδές του στο τμήμα εφαρμοσμένων μαθηματικών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Αν ήταν...

   Aν ήταν συνάρτηση, θα ήταν το Π=3,1444... (βάλε echo). Αν πρέπει να ξέρετε κάτι για αυτόν, είναι ότι αγαπημένη του μορφή είναι ο Tesla και αγαπημένος του αριθμός... οοοόχι δεν είναι το 3, είναι το 22! Αν βγεις μαζί του σε ένα μπαρ και του δώσεις την επιλογή τραπέζι ή μπάρα... η απάντηση θα είναι πάντα μπάρα! Αν τον ρωτήσεις τι θα πιει... η απάντηση θα είναι πάντα  Drambuie! Αν ήταν σήμα τηλεόρασης θα ήταν το ‘Ακατάλληλο για ανηλίκους’ καθώς όταν θέλει μπορεί να γίνει εξαιρετικά αθυρόστομος! Και μιας κ μιλάμε για βρισίδια, πρέπει να τον ακούσετε να τραγουδάει, κάποιο γνωστό άσμα, ελληνικό ή ξένο, αντικαθιστώντας τους πραγματικούς στίχους με έναν οχετό από πανέμορφα βρισίδια της στιγμής. Άκρως ψυχαγωγικό!!!

  Συνοψίζοντας , μόλις διαβάσατε κάποια πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον Τόλη και αν είστε καλά παιδιά και πιστοί αναγνώστες, ίσως κάποια μέρα διαβάσετε και αυτά που δεν πρέπει να ξέρετε. Όπως και να ’χει, λέω να ολοκληρώσω εδώ και να μην προσθέσω κάτι άλλο, καθώς όση ώρα γράφω αυτό το κείμενο, ένα άλλο κείμενο που έχει στο επίκεντρο εμένα συντάσσεται από τον Τόλη και αυτό πραγματικά με τρομάζει... κοινώς, προσέχω για να έχω.

ΥΓ.1. Η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε δέσει πολύ καλά όλον αυτόν τον καιρό, γιατί είμαστε άκρως διαφορετικοί μεταξύ μας, αλλά με ένα τεράστιο κοινό χαρακτηριστικό. Βλέπετε, μπορεί ο τρόπος μας να είναι διαφορετικός , ο απώτερος σκοπός, όμως, είναι ο ίδιος! Να ζήσουμε, να δημιουργήσουμε και να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα! Με τον δικό μας τρόπο , χωρίς συμβιβασμούς! Στο πλαίσιο αυτής της δημιουργικότητας ξεκίνησε να ενσαρκώνεται και η ιδέα της 22BakerStreet και κατ’επέκταση της 22BlogStreet, μέσα από τις οποίες γνωρίζετε στην πραγματικότητα ένα μεγάλο κομμάτι της προσωπικότητας και του χαρακτήρα του Τόλη Καλομοίρη και κατά συνέπεια  του (ή της, όπως θα ’ λεγε ο Τόλης) Πάνου Νικολάου.

ΥΓ.2. Και να θυμάστε...
                                    
                                   ...να πλένετε τα χέρια σας.

                                   ... να καπνίζετε Dunhill.

                                   ... να πίνετε γρανίτες.

                                   ... ένα φρέντο εσπρέσσο σκέτο.

                                   ... να μην ξεχνάτε να ζείτε!




ΥΓ.3. Καλή αρχή να έχουμε!!!


                                                                                                                                          Π.Ν.

Comments