3 ΚΩΜΙΚΟΙ YOUTUBERS ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ




Σήμερα θα σας μιλήσω για τους αγαπημένους μου κωμικούς youtubers. Αρχικά, πρέπει να πω ότι δεν θα αναφερθώ σε κανένα σημείο για στην μετριότητα που ονομάζεται ελληνικό youtube. Πολλοί από αυτούς είναι χρόνια στην γιουτιουμπική αρένα και άλλοι είναι κάπως πιο νέοι. Όλοι όμως έχουν ένα κοινό, αγάπη για αυτό που κάνουν και μια διαφορετική αίσθηση του χιούμορ που θα «βρει» και τους πιο δύσπιστους σε νέα και διαφορετικά ερεθίσματα.

Με την εισροή της αμερικάνικης κουλτούρας του YouTube στην ελληνική πραγματικότητα, έχω καταλήξει σε 3 αγαπημένους κωμικούς youtubers, που όταν έρχεται το notification πως ανέβασαν κάποιο βίντεο, δε βλέπω την ώρα να κάτσω αναπαυτικά και να το απολαύσω.




Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τον μάστερ των λογοπαιγνίων και των parodies.
Ο Ryan Higa είναι 28 χρονών και κατάγεται από την Χαβάη. Ξεκίνησε την καριέρα του του στο YouTube το 2007 και έχει 21 εκ. subscribers (Jesus). Η κωμωδία του πηγάζει μέσα από τον τρόπο με τον οποίο βιώνει την καθημερινότητα του, ζώντας με ADHD. Τα αστεία του αποτελούνται από εξεζητημένα λογοπαίγνια, πάντα σε συνδυασμό με κάποια parody των trends της εκάστοτε περιόδου. Η πιο δημοφιλής σειρά βίντεο που έχει στο κανάλι του είναι το «Dear Ryan». Σε αυτή, οι θεατές τού αναθέτουν διάφορα dares και εκείνος «στήνει» την κεντρική ιδέα του βίντεο γύρω από το πιο επιτυχημένο «Dear Ryan» που θα λάβει.



Συνεχίζοντας, θα σας παρουσιάσω τους πιο «περίεργους» της παρέας, που με το διαφορετικό και πολλές φορές κυνικό χιούμορ τους μπορεί να προκαλέσουν.
Οι h3h3Productions αποτελούνται από τον Ethan και την Hila Klein. Το αντρόγυνο ξεκίνησε το YouTube το 2013 με τον Ethan αρχικά να κρατάει τα ηνία και στην συνέχεια να εμφανίζεται στην κάμερα η πολύ πιο εσωστρεφής Hila. Το περιεχόμενο του καναλιού χαρακτηρίζεται από κοινωνικό σχολιασμό, με πολύ έντονο το κωμικό στοιχείο. Οι youtubers αυτοί, έχουν καταφέρει να δώσουν φωνή σε μικρότερα κανάλια όταν αυτά αντιμετώπιζαν -αδίκως- δυσκολίες και προβλήματα στην πλατφόρμα. Αρκετοί χαρακτηρίζουν τους h3h3Productions «ήρωες» του YouTube. Σήμερα, θα τους βρείτε να έχουν εστιάσει την προσοχή τους στο άλλο τους κανάλι, H3 Podcast, κάνοντας εν μέρει (αλλά live) το ίδιο πράγμα. Η διαφορά, η οποία μόνο προσθέτει στο ήδη ελκυστικό περιεχόμενο, είναι ότι αρκετές φορές βρίσκονται προσκεκλημένες εκεί οι μεγαλύτερες προσωπικότητες του YouTube και του stand up comedy.





Ολοκληρώνουμε με μια προσωπικότητά, η οποία κάλλιστα έχει επηρεάσει σε ένα βαθμό και την δική μου «αίσθηση του χιούμορ».
O John Douglass (jacksfilms), στα 30 του, διασκεδάζει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο εδώ και 12 χρόνια τους εκατομμύρια συνδρομητές του. Μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές του είναι (ήταν) το YGS (Your Grammar Sucks), κατά την οποία «διόρθωνε» με ένα αυτάρεσκο και ταυτόχρονα κωμικό τρόπο την γραμματική και την ορθογραφία του ίντερνετ. Αυτόν τον καιρό, η κυριότερη σειρά που παρουσιάζει στο κανάλι του είναι το YIAY (Yesterday I Asked You). Για άλλη μια φορά το περιεχόμενό του απορρέει από την αλληλεπίδρασή του με το κοινό. Κάθε μέρα θέτει μια ερώτηση και την επόμενη, παρουσιάζει τις πιο δημοφιλείς και αστείες απαντήσεις, πάντα με το δικό του sassy τρόπο.




Απ'ό,τι διαπίστωσα, οι 3 αυτοί creators έχουν ένα κοινό: το περιεχόμενό τους πηγάζει από την αλληλεπίδραση τους με το κοινό. Μπορεί και αυτό να είναι το μυστικό της επιτυχίας τους, ποιός ξέρει... Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι το ταλέντο και η δημιουργικότητα ξεχειλίζουν από τις ιδέες αυτών των ανθρώπων και ελπίζω να συνεχίσουμε να τους βλέπουμε για πολλά ακόμα χρόνια.


Υ.Γ.
Some honorable mentions,
PewDiePie
HowToBasic
iDubbbzTV
Sorrow TV

Comments