Κριτική για τα "Φανταστικά Ζώα: Τα εγκλήματα του Γκρίντελβαλτ"

Κριτική από έναν φαν, που μεγάλωσε με τα βιβλία του Harry Potter.Χωρίς spoilers.


Ο μαγικός κόσμος του Harry Potter μεγαλώνει, με μια νέα, πιο σκοτεινή προσθήκη. Πλέον έχουμε φύγει από την ιστορία του Harry, το στολισμένο Hogwarts και βρισκόμαστε σε ένα ενήλικο, πιο σοβαρό περιβάλλον.

Η ιστορία ξεκινά 6 μήνες μετά τα γεγονότα του "Φανταστικά Ζώα και που βρίσκονται", με τον Grindelwald κλεισμένο στην φυλακή. Υπάρχουν αρκετές σκηνές που σε καθηλώνουν, και αρκετές αποκαλύψεις που σε κάνουν να μην είσαι σίγουρος για το τι θα ακολουθήσει. Οι παλιοί χαρακτήρες παραμένουν ενδιαφέροντες, όμως την πρωτιά έκλεψαν αναμφίβολα οι Dumbledore και Grindelwald. Δεν θα υπερβάλλω, αν πω ότι το καλύτερο κομμάτι της ταινίας ήταν ο Johnny Depp σαν Grindelwald. Μας χάρισε έναν φανταστικό κακό (και που βρίσκεται), που έκανε τις βασικές σκηνές του τα καλύτερα σημεία της ταινίας. Η μουσική επιμέλεια είναι για ακόμη μια φορά φανταστική και για πρώτη φορά είδαμε νέες ιδέες από τον David Yates ως προς την σκηνοθεσία. Εξαιρετικά είναι επίσης και τα ειδικά εφέ της ταινίας.
 Με δύο λόγια η ταινία έχει αρκετά έξυπνα στοιχεία, η ιστορία του Newt κατάφερε να μπει ομαλά μέσα στο μεγαλύτερο σύμπαν, και πλέον είναι φανερό, γιατί θα χρειαστούμε 3 ακόμη ταινίες για να κλείσει το κεφάλαιο "Φανταστικά Ζώα".
Εδώ, όμως, τελειώνουν και τα θετικά στοιχεία από τα "Εγκλήματα του Grindelwald", καθώς η ταινία πάσχει από το τεράστιο cast -των 16 χαρακτήρων- και τις πολλαπλές ιστορίες που έχει ο κάθε ήρωας, χωρίς να μένει χώρος για να αναπνεύσουν τα νέα πρόσωπα, όπως ο Theseus και η Nagini. Στο πρώτο μισό της ταινίας, κάθε σκηνή αποτελεί και νέα υπόθεση, με άλλους χαρακτήρες. Είναι μια σειρά σκηνών που περιλαμβάνουν πολλές πληροφορίες, χωρίς να μένει χρόνος για το κοινό να απορροφήσει, ή και να καταλάβει, τι συμβαίνει. Προς θεού, το σενάριο δεν είναι κακό λόγω τεμπελιάς, απλά έχει γεμίσει από το συγγραφικό στυλ της Rowling. 
Γενικά το Crimes of Grindelwald κατάφερε να ξεπεράσει τον προκάτοχό του, άφησε μια ωραία αίσθηση βγαίνοντας από το σινεμά, και δημιουργεί ερωτήματα για τις επόμενες προσθήκες του franchise.

Comments