THANK GOD IT'S CHRISTMAS!




Jingle bells, jingle bells
Jingle all the way,
Oh what fun it is to ride
In a one-horse open sleigh!



(Στέλιο.)



Dashing through the snow
In a one-horse open sleigh
Through the fields we go
Laughing all the way.



(Στέλιοο!!!)



Bells on bob-tail ring
Making spirits bright
What fun it is to ride and sing
A sleighing song tonight.



(ΕΕΕΕΕ!)



Έλα ρε παιδί μου τι θες;

Τι εννοείς είμαι σε άρθρο;

Είναι Χριστούγεννα, δεν έχω ετοιμάσει τίποτα.

Ούτε μια μέρα δεν μπορούμε να κάτσουμε;

Καλά καλά, κάτι θα κάνω.....



Λοιπόν... (αμήχανη παύση) Χριστούγεννα! Μην έχοντας ιδέα πάνω σε τι να πρωτοαναφερθώ, τι καλύτερο έχουμε να κάνουμε από το να αναπολήσουμε την καλύτερη εποχή του χρόνου; Ακριβώς αυτό λεω κι εγω. Τίποτα!

Τα Χριστούγεννα είναι η οικογένεια, το ζεστό φαγητό, η θαλπωρή, ο έρωτας, καθώς και η ησυχία που επικρατεί στον δρόμο, αφήνοντας την γκρίζα καθημερινότητα να χαθεί ανάμεσα σε παιδικές φωνές που τραγουδούν και στους ήχους των τριγώνων.



Ναι βέβαια, υπάρχουν και οι "ψαγμένοι" που πάντα μας θυμίζουν πόσο εμπορευματοποιημένα είναι τα Χριστούγεννα, πως είναι μια θρησκευτική γιορτή και κάθε φορά όλο και αποκλίνει απο το αρχικό νόημα της και φυσικά πως ο Άγιος Βασίλης κανονικά φόραγε άσπρα και όχι κόκκινα. Κόκκινο τον έκανε η coca-cola... ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ 5 ΜΑΣ ΚΑΘΕ MA ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!!!



(Δώσε μου ένα λεπτό, ευχαριστώ)



Λοιπόν, ακόμα δεν έχω βρεί θέμα, γι'αυτό πάμε να δούμε μερικές αγαπημένες μου διαφημήσεις Χριστουγέννων, που μένουν διαχρονικές, καθώς το μήνυμά τους είναι μοναδικό. Βασικά, σε λίγο... Πάω να πάρω μελομακάρονα, θες κάτι απ'έξω;



Πάμε γερά για το πρώτο -που κατέχει την πέμπτη θέση στο συγκεκριμένο τοπ 5- σχετικά με την ζωή και τον βίο του Elton John και για ένα μοναδικό δώρο που έλαβε όταν ήταν μικρός. Με σλόγκαν "Μερικά δώρα είναι παραπάνω από δώρα", η φετινή διαφήμιση μας αφήνει μια γλυκιά αίσθηση, βλέποντας ένα μικρό παιδάκι να παίζει τις πρώτες του νότες, μέχρι να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες των ημερών μας (αλλά και το ανάποδο).




Στην τέταρτη θέση έχουμε ένα all time classic, το οποίο μας δείχνει τι θα γινόταν αν η γέννηση του Χριστού συνέβαινε το 2010. Με την σημερινή τεχνολογία να παίζει σημαντικό ρόλο, το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο! Ίσως να έχει λίγο ξεπερασμένο χιούμορ για τις μέρες μας, αλλά όπως και να'χει κερδίζει επάξια μια θέση ανάμεσα στα άλλα βίντεο! (Avoid Romans, Check!)




Ώρα να πάμε σε πιο βαθιά νερά και συγκεκριμένα σε βίντεο τα οποία έχουν βαθυστόχαστο μύνημα (και μας έκαναν να λιώσουμε). Στην τρίτη θέση, κύριο ρόλο έχει ένας γερμανός παππούς και το σχέδιο του για να ενώσει πάλι την οικογένεια του. Αποτελεί μια ηχηρή αφύπνιση, δείχνοντάς μας πως η οικογένεια είναι πραγματικά το μόνο που έχουμε!



Τώρα και αν αρχίζουν τα δύσκολα... το επόμενο βίντεο είναι μια πραγματική ιστορία, η οποία έχει γίνει και ταινιά. Αφορά την ανακωχή των Χριστουγέννων του 1914 στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και το πώς οι στρατιώτες εγκατέλειψαν τα χαρακώματα τους για μόνο μια φορά κατα την διάρκεια του πολέμου, γνωρίστηκαν, έπαιξαν ποδόσφαιρο και τέλος αντάλλαξαν ευχές για μια μέρα. Η ταινία που αναφέρθηκα ονομάζεται Καλά Χριστούγεννα (2005) και είναι γαλλικής παραγωγής.




Και έτσι φτάνουμε στο νούμερο ένα. Στην καλύτερη Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση που έχω δει (αν όχι η καλύτερη γενικά)! Ένας παππούς που προσπαθεί να μάθει αγγλικά για τον πιο όμορφο λόγο, κλέβει και τις καρδίες μας μαζί και μας διδάσκει το πραγματικό μήνυμα των Χριστουγέννων. Τα υπόλοιπα λόγια είναι περιττά!



Τέλος, τα Χριστούγεννα είναι για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, θρησκείας, διάθεσης και τοποθεσίας (στο νότιο ημισφαίριο πέφτουν καλοκαίρι τα Χριστούγεννα). Είναι μια γιορτή για ολόκληρη την ανθρωπότητα, η οποία για μια μέρα μιλάει την ίδια γλώσσα. Το "καλά Χριστούγεννα", πέρα από ευχή, είναι και μια ένδειξη ανθρωπιάς, σαν να δίνεις τα δώρα στους δικούς σου ανθρώπους. Μια μικρή οικογένεια ο κόσμος όλος... αν και στιγμιαία, εμένα μου αρκεί.

Καλά Χριστούγεννα,

-Στέλιος















Comments