Guess what? I don't care! : Τα βηματα που θα σε κανουν τον απολυτο στ**χιδιστη.



Στις μέρες που ζούμε το να είσαι χαλαρός και ήρεμος φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Ναι, τα άγχη είναι πολλά και τα προβλήματα επίσης. Κοινωνικά, προσωπικά, οικονομικά, πολιτικά και πάει (κ)λέγοντας. Ωστόσο με μερικά απλά και χρήσιμα βήματα μπορείς να τα γράψεις όλα και να περάσεις υπέροχα.


 1. Μην ακούς κανένα. Τι είναι καλύτερο για σένα και τι σ' αρέσει το ξέρεις μόνο εσύ, δεν λέω οτι δεν χρειάζονται οι συμβουλές, ειδικά απο τους κοντινούς μας ανθρώπους, αλλά από όσα ακούς προσπάθησε να κρατήσεις όσα σου ταιριάζουν και τα υπόλοιπα πέτα τα στα σκουπίδια. Α! Και προς θεού μη ρωτάς τη γνώμη του κάθε άσχετου που δεν σε ξέρει καλα και πιθανότατα σου προτείνει μία λύση απλά για να σε ξεπετάξει.

2. Μην συγκρίνεσαι με άλλους. Δεν έχει κανένα νόημα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους ανθρώπους, γιατί πολύ απλά ο καθένας από εμάς έχει διαφορετικές ανάγκες και πιστεύω. Χάραξε το δικό σου δρόμο όπως θες εσυ, στο χρόνο που εσύ επιθυμείς και χρειάζεσαι. Για extra βοήθεια άκου και το “My way” του Sinatra. 

3. Μην αγχώνεσαι. Και τώρα θα μου πείς ποιό κουμπί πατάμε για να γίνει αυτό. Θα το θέσω αλλιώς, όταν αγχώνεσαι προσπάθησε να κάνεις οτιδήποτε σ' ευχαριστεί και σε χαλαρώνει. Άκου μουσική, πήγαινε μία βόλτα στη θάλασσα, ή διάβασε ένα περιοδικό.

4. Βρές χόμπι. Όσο κουραστική και απαιτητική να είναι η μέρα σου , προσπάθησε να αφιερώνεις έστω και λίγο χρόνο σε οτιδήποτε σ' ευχαριστεί. Ζωγράφισε, άκου μουσική, μαθε κέντημα ή οτι άλλο σε γεμίζει και σε ξεκουράζει.

5. Για ΄σένα νοιάσου και γυμνάσου. Φήμες λένε οτι η γυμναστική μειώνει σημαντικά τα επίπεδα του άγχους στον οργανισμό και επιπλέον βοηθάει στο να εκτονώνεσαι. Νιώθεις αναζωγονημένος, κάνεις περισσότερες θετικές σκέψεις και μέσα σ΄ ολα κάνεις και κορμάρα. Τι άλλο θες;

6. Μην τρελένεσαι με τα χρήματα. Το ξέρω οτι αυτός που είπε οτι δεν φέρνουν την ευτυχία ήταν τρελός, αλλα μπορείς όντως να περάσεις ωραία χωρίς πολλά έξοδα. Μαγείρεψε σπίτι (μακαρόνια που είναι και οικονομικά) και φώναξε τους φίλους σου, δείτε ταινία, πιείτε, σαχλαμαρίστε και αφήστε τους πλούσιους να κλαίνε στα κότερα τους.

7. Φόρα χαλαρά και άνετα ρούχα. Τι σόι στ**χιδιστής θές να γίνεις αν είναι να καταπιέζεσαι μέσα σε στενά τζίν και κολλητές μπλούζες. Υιοθέτησε ένα στύλ ντυσίματος που να σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα μέσα στη μέρα σου και έτοιμος για δράση.

8. Ξεκόλλα με την τελειότητα. Τίποτα δε λειτουργεί με την ακρίβεια ενός ρολογιού γύρω μας (οκ, εκτός από τα ρολόγια), δεν είσαι θεός για να τα κάνεις όλα τέλεια και ούτε χρειάζεται να γίνεις. Να σου θυμήσω τι έπαθε ο Jim Carrey στο “Θεός για μια βδομάδα”;

Ακολούθησε έστω κάποια από τα παραπάνω βήματα και θα δείς μεγάλη διαφορά. Αν πάλι θές γράψε τα ολα στα *** σου και θα είσαι μέσα στο θέμα!




Comments